Vurderer dødsstraff for kidnapper i USA

Amerikansk påtalemyndighet vil prøve å få Cleveland-kidnapperen Ariel Castro tiltalt for overlagt drap, og vurderer å be om dødsstraff.

Amanda Marie Berry (L) and Georgina Lynn Dejesus are pictured in this combination photograph in undated handout photos released by the FBI. Berry, missing since April 2003, when she was 16, and Dejesus, missing since April 2004, when she was 14, have been reported found in Cleveland, Ohio May 6, 2013, not far from where they were abducted. A third girl, Michelle Knight, was found at the same house. REUTERS/FBI/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW) ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS HANDOUT
Politikk
Årsaken er at han med vold skal ha fått ofrene sine til å abortere, opplyste anklageren i Cuyahoga-kommunen Timothy McGinty på en pressekonferanse torsdag.Den 52 år gamle tidligere bussjåføren holdt tre kvinner innesperret i huset sitt i Cleveland i opptil ti år.
Aborterte«Sex-rovdyr»
Den ene av kvinnene, Michelle Knight, hevder Ariel Castro sultet henne og slo henne gjentatte ganger i magen da hun var gravid, slik at hun aborterte. Hele fem ganger skal Knight ha blitt gravid i løpet av de over ti årene hun satt innesperret.Castro er allerede siktet for fire tilfeller av kidnapping og tre tilfeller av voldtekt. McGinty sier han vil gå nøye gjennom kvinnenes forklaring og tiltale Castro for hvert eneste tilfelle av overgrep.52-åringen sto under et kort rettsmøte torsdag med bøyd hode, mens han tygget på kragen på fangedrakten. Ifølge CBS News og lokale medier i Cleveland har politiet funnet det de tror er et selvmordsbrev i huset til Castro. Brevet skal ha blitt skrevet i 2004, da han allerede hadde kidnappet to av de tre kvinnene. I brevet beskriver Castro seg selv som et «sex-rovdyr». Han legger også skyld på kvinnene for at de satte seg inn i bilen til en ukjent.- De holdes her mot sin vilje fordi de gjorde den feilen å sette seg inn i bilen med en totalt ukjent person, heter det i brevet.I brevet hevder han også å ha blitt seksuelt misbrukt som barn, og han skriver at pengene hans skal gå til de tre kvinnene etter at han er død, melder CBS News. (©NTB)