KjøpLogg inn

Bekymringsmeldinger på 200 etter 22. juli

Etter 22. juli har PST hatt personlige samtaler med rundt 200 personer som det har kommet inn bekymringsmeldinger på.

Publisert 7. juni 2013 kl. 06.54
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
PST i Nydalen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix.

Totalt har Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til nå mottatt tips på rundt 1.000 personer, skriver VG.Ikke alle meldinger har gjort det nødvendig å ta direkte kontakt. Det opplyste politioverbetjent Hans Petter Tomter under forskningskonferansen på Politihøgskolen.Hans jobb i PST er å forebygge terror og kriminelle handlinger. Tomter ønsker imidlertid ikke å opplyse om noen av samtalene har ført til at det har blitt opprettet straffesak eller annen reaksjon mot vedkommende.- Den ene som er villig til å gå langt i å utøve vold - det er han eller hun vi skal finne. Forhåpentligvis gjør vi i PST også noe rett, sier Tomter til VG.Samtalene med de 200 personene skjedde enten privat, i det offentlige rom eller hos PST i Nydalen i Oslo.- Slike samtaler, hvor vi ser vedkommende rett inn i øynene, har mye for seg. Det er ekstremt viktig å snakke med og ansvarliggjøre dem det gjelder. Slike forebyggende samtaler er noe av det viktigste PST gjør i dag, sier Tomter.Erfaringene med å innlede dialogene er, ifølge Tomter, vellykket.- Som regel viser det seg at vedkommende har et behov for hjelp, noe vi selvsagt bistår med. Vårt mål er å få vedkommende tilbake til det «normale» Hvis vi ikke greier det, har vi feilet, sier Tomter. (©NTB)