Berlusconi fengsles for sexkjøp og maktmisbruk

Silvio Berlusconi dømmes til fengsel i syv år.

Silvio Berlusconi - Foto: AP
Politikk

Silvio Berlusconi er dømt til sju års fengsel og politisk utestengelse for sexkjøp og maktmisbruk.Domstolen i Milano har utestengt Berlusconi fra å holde offentlige verv på livstid, blant annet fordi han utnyttet sin posisjon for å dekke over saken.Dommen er ikke rettskraftig, og Berlusconi må ikke i fengsel før saken er behandlet i en høyere rettsinstans.Berlusconi var tiltalt for å ha betalt Karima El-Marough, også kalt Hjerteknuseren Ruby, for seksuelle tjenester i 2010.Han ble også dømt for å ha utnyttet sin maktposisjon som statsminister til å få henne løslatt fra varetektsfengsel etter et tyveri. 76 år gamle Berlusconi avviste anklagene og har forsøkt å få rettssaken mot seg utsatt.Saken tok en uventet vending da El-Marough i et rettsmøte i mai sa at hun hadde diktet opp historien om de såkalte bunga bunga-festene i Berlusconis villa utenfor Milano. Når hun sa at hun fikk beløp tilsvarende over 1 million kroner fra ham, var det for å kjekke seg, hevdet hun.

Nyheter
Næringsliv