KjøpLogg inn

Blir det en negativ innskuddsrente i Europa?

Svaret får vi klokken 13.45

Publisert 6. juni 2013 kl. 13.34
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
Knut Anton Mork. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.

I torsdagens rapport fra Handelsbanken ser Kari Due-Andresen og Knut Anton Mork nærmere på hva vi kan forvente oss av dagens rentemøte i ESB.Les også: Mork: Vi når en bunn i 2013- Ved forrige møte 2. mai kuttet ESB sin styringsrente (refinansieringsrenten) til 0,5 prosent fra 0,75 prosent, og satt også ned utlånsrenten til 1,0 prosent fra 1,5 prosent. Innskuddsrenten ble imidlertid holdt uendret på null prosent, skriver Handelsbanken.- Sentralbanksjef Mario Draghi sa på pressekonferansen etter forrige rentemøte at ESB er klare til eventuelt å senke innskuddsrenten ned i negativt territorium dersom økonomien skulle trenge det, understreker økonomene.- Gitt den økonomiske utviklingen siden forrige rentemøte, blant annet med en bedring i industri-PMI for eurosonen i april og i konsumenttilliten for mai, er det antakelig ikke grunn til å vente ytterligere rentesenkninger fra ESB i dag, skriver Handelsbanken.Kari Due-Andresen og Knut Anton Mork regner med at ESB vil se an eventuelle effekter av forrige rentekutt før de eventuelt foretar seg noe.