KjøpLogg inn

Høyre-folk støtter Frps innvandringspolitikk

Ni av ti av Høyres medlemmer og tillitsvalgte støtter Fremskrittspartiets planer om å stramme inn asyl- og innvandringspolitikken hvis partiet kommer i regjeringsposisjon.

Publisert 4. juni 2013 kl. 06.16
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord

Det kommer fram i en undersøkelse Dagbladet har utført blant 1.300 medlemmer og tillitsvalgte i Høyre.Ett av spørsmålene Høyre-folket i undersøkelsen fikk, dreide seg om i hvilken grad Frp bør få gjennomslag for innstramming i asyl- og innvandringspolitikken.30,1 prosent av Høyre-folkene svarer at Frp «i stor grad» bør få gjennomslag i innvandringspolitikken, mens 59,4 svarer «i noen grad».Bare en av ti mener Frp bør holdes på en armlengdes avstand i dette spørsmålet.Frp-leder Siv Jensen er langt fra overrasket.- Nei, det er jeg ikke. Men jeg er selvsagt glad for resultatet. Det burde tjene som advarsel for de partiene som håner vår asyl- og innvandringspolitikk og forsøker å blåse bort problemstillingene, sier Jensen.- Folk ser dette hver eneste dag, og de vet at det er et eneste parti som tar det opp. De vet også at Høyre ikke gjennomfører innstramminger uten oss. Derfor må velgerne kjenne sin besøkelsestid, sier Frp-lederen. (©NTB)