De lurer til seg fordeler med falske papirer og lar barna sine gjøre fra seg midt på flyplassgulvet. Kinesiske turister er i ferd med å få et svært dårlig ry i utlandet.En 14 år gammel kinesisk gutt ble nylig tatt i å risse inn påskriften «Ding Jihao var her» på et flere tusen år gammelt steinrelieff i Luxor i Egypt. Episoden ble slått stort opp av medier i Beijing, der visestatsminister Wang Yi kritiserte kinesiske turister for å opptre usivilisert.- Objektivt sett er våre turister forholdsvis lite siviliserte, mener også Liu Simin, som er reiselivsforsker ved Kinas akademi for samfunnsvitenskap.- Reiser til utlandet er en ny form for luksus, og mange kinesere ønsker å vise at de har god råd, fastslår han.Kinesere flest syns det er pinlig å måtte lese om folk som moren som lot barna sine gjøre fra seg på gulvet på Kaohsiung-flyplassen i Taiwan, bare noen meter fra et toalett. Hun unnskyldte seg med at hun hadde lagt avispapir på gulvet først.