KjøpLogg inn

Lundteigen ber Giske redde Södra Cell Tofte

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen ber næringsminister Trond Giske (Ap) innstendig om å komme opp med en plan B for å redde cellulosefabrikken Södra Cell Tofte.

Publisert 7. juni 2013 kl. 14.50
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
Per Olaf Lundteigen. Foto: Scanpix

- Nå som plan A ikke lyktes, da er det utrolig viktig at regjeringen ikke bare stopper opp og gir seg. Den må komme fram med nye alternativer, en plan B, sier Lundteigen, som representerer fabrikkens hjemfylke Buskerud på Stortinget, til NTB.Giske har tidligere uttalt at det er uaktuelt at staten går inn på eiersiden i Tofte. Lundteigen mener Giske må revurdere det.- Alle kortene må stokkes på nytt, og alt må vurderes på nytt, også dette. Regjeringen må få fram nye alternativer til hvordan en skal medvirke til en omstilling av norsk skogindustri, sier han.Han mener Tofte må gjennom en omstilling fra cellulose til biokjemi, og bli et avansert bioraffineri som Borregaard i Sarpsborg.- Det vil koste mange milliarder, men det er en helt nødvendig omstilling. Vi kan ikke sette oss i en situasjon der Norge blir råvareeksportør av slip og flis istedenfor å foredle dette selv, sier Lundteigen.- Det er bred politisk enighet i at vi trenger bioraffineri som kan erstatte produkter fra oljevirksomhet med produkter fra skogen. Det er nå vi må satse, oppfordrer Lundteigen. (©NTB)