KjøpLogg inn

Lyntogplaner lagt i skuffen

De som vil kjøre lyntog i Norge, må vente i mange tiår.

Publisert 4. juni 2013 kl. 05.45
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 129 ord
AP Photo

Det er usikkert om det noensinne blir noe av, skriver VG.Lyntogutredningen til 80 millioner kroner blir nå lagt bort, og regjeringen sier nei til lyntog. Det gjør også Høyre og Frp.Før intercity-utbyggingen på Østlandet er ferdig rundt 2030, er det ikke snakk om å bygge skinnegang for høyhastighetstog i Norge.- Vi må gjøre det viktigste først. Det er å lage et godt togtilbud rundt de store byene Oslo, Bergen og Trondheim, sier samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) til VG.Arnstad mener likevel ikke at utredningen av lyntog er bortkastet:- Vi fikk fram noen viktige fakta, og utredningen ligger der og kan komme til nytte senere. Derfor har vi foreslått å bygge intercitystrekningene for 250 km/t der det er mulig, for ikke å stenge for lyntog i fremtiden, sier Marit Arnstad. (©NTB)