KjøpLogg inn

Madonna solgt for rekordsum

Et litografi av Munchs "Madonna" satte prisrekord på auksjon i går.

Publisert 6. juni 2013 kl. 08.41
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 88 ord
Det nykonserverte maleriet Madonna - Foto: Scanpix

Med rød løper og neiende portører ble landets pengesterke og nysgjerrige ønsket velkommen til Grev Wedels plass auksjoner i Oslo i går. 41 av Edvard Munchs verker skulle under hammeren, skriver Dagbladet.Et sjeldent velholdt litografi av Madonna var taksert til mellom fem og sju millioner kroner, men gikk for 8,2 millioner kroner.Ifølge auksjonarius Hans Richard Elgheim, er det rekord.- Det er aldri før blitt solgt et grafisk litografi av "Madonna" til en slik pris. Dette kommer til å vekke internasjonal oppmerksomhet, sier Elgheim til avisen.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK