KjøpLogg inn

Mandela innlagt på sykehus, tilstanden er alvorlig

Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela er innlagt på sykehus med lungeinfeksjon. Tilstanden er alvorlig, men stabil, opplyser sørafrikanske myndigheter.

Publisert 8. juni 2013 kl. 08.13
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 86 ord
Foto: Reuters

- I natt ved 01.30-tiden forverret tilstanden hans seg, og han ble sendt til et sykehus i Pretoria. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil, heter det i en kunngjøring fra president Jacob Zumas kontor lørdag.94 år gamle Mandela har vært inn og ut av sykehus flere ganger de siste par årene. Den tidligere frihetskjemperen og Sør-Afrikas første svarte president har slitt med skrantende helse de siste årene.Senest i april i år var han innlagt på sykehus i ti dager, der han fikk behandling for lungebetennelse. (©NTB)