KjøpLogg inn

Økonomene frykter ikke Frp

Eksperter har ingen tro på at Frp vil føre en vesentlig mer ekspansiv finanspolitikk enn dagens regjering.

Publisert 8. juni 2013 kl. 09.25
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 107 ord
Nordea-økonom Erik Bruce. Foto: Finansavisen

Flere eksperter tror en regjering med Frp vil bruke omtrent like mye oljepenger som den rødgrønne, skriver Dagens Næringsliv.- Jeg har ikke tro på at en regjering med Fremskrittspartiet vil føre en vesentlig mer ekspansiv finanspolitikk enn dagens regjering, sier sjefanalytiker i Nordea, Erik Bruce, til avisen.Heller ikke seniorøkonom Kjersti Haugland i DNB Markets tror markedene eller økonomien vil gå av skaftet med Frp i regjering.- Nei. Det vil uansett være snakk om et regjeringssamarbeid der Høyre kommer til å være dominerende. Høyre er veldig klar på å følge handlingsregelen, og det er jo dessuten veldig mye oljepenger tilgjengelig innenfor handlingsregelen, påpeker hun.Følg HegnarOnline på Facebook her!