Da John Browne var adm.dir. i oljeselskapet BP, turte han ikke avsløre sin seksualitet. Han endte med å forlate sin post i 2007 etter 41 år i selskapet, som en direkte konsekvens av en aviskampanje som hadde beskrevet hans forhold til en annen mann, skriver business.dk.Nå er han imidlertid klar for å dele sin historie og til å kjempe for andre homoseksuelles rettigheter.I forbindelse med at Overhuset skal stemme over en ny lov som gir homofile og lesbiske rett til å gifte seg, har John Browne skrevet et innlegg til Financial Times med tittelen: "Three reasons why I'm voting for gay marriage."I det personlige innlegget beskriver John Browne hvorfor han selv valgte å holde en vesentlig del av sitt personlig liv skjult for sine kolleger.- Oljeindustrien var et macho og noen ganger homofobisk miljø. Homoseksuelle var skyteskive for morsomheter. Man antok at de var svermeriske og promiskuøse. De fikk helt klart ikke lov til å gifte seg, skriver John Brown.Men nå er tiden en annen, og Browne mener at det å gi homoseksuelle rett til å gifte seg sender et viktig signal om inkludering.