KjøpLogg inn

Russere gir blaffen i nytt røykeforbud

Russlands røykere ga åpenlyst blaffen i det nye røykeforbudet på offentlig sted som ble innført lørdag.

Publisert 2. juni 2013 kl. 08.31
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
Foto: Scanpix

De mener forbudet er urettferdig og at det er umulig å håndheve.Utenfor metrostasjoner og skoler fortsatte folk å tenne sine sigaretter, trass i at dette fra nå av skal være røykfrie soner i henhold til første fase i den nye loven.- Jeg mener det er urettferdig mot røykerne. Det er et privat valg om man vil røyke, sier 29 år gamle Julia og legger til at det blir som loven mot å drikke på offentlig plass, som aldri fungerte.Anslagsvis 44 millioner russere røyker daglig, og myndighetene håper den nye loven skal bidra til å halvere dette tallet.Den første fasen gjør det ulovlig å røyke på busser, trikker og annen kollektivtransport i byene, samt i heiser, på tog-, buss- og metrostasjoner, flyplasser, offentlige bygg og skoler og helseinstitusjoner.Neste år blir forbudet utvidet til å omfatte skip, fjerntog, togperronger, hoteller, kafeer og restauranter. Reklame for tobakksprodukter skal også reduseres. (©NTB)