Schwarzenegger vil ha sexy miljøvern

Man kan være stolt Hummer-eier og miljøforkjemper på en gang, understreker Arnold Schwarzenegger og ser for seg en mer hip, moderne og sexy miljøbevegelse.

Arnold Schwarzenegger - Foto - Scanpix
Politikk

- Vi bør ikke gi folk dårlig samvittighet over at de kjører store biler, raske biler, kraftige biler. Vi bør la dem vite at de kan være en del av løsningen ved å endre teknologien i den bilen, sa den tidligere California-guvernøren på besøk i Brussel mandag.Nøkkelen er å oppmuntre folk til å velge de miljøvennlige løsningene, sa han og påpekte at hans egne Hummer-biler er bygget om og ikke lenger er bensinslukere.- Ligg i boblebadet hele dagen om du vil, men bruk solcellepanel. Ønsker du en flatskjerm-TV, velg en bedre modell som er energieffektiv, var budskapet fra Schwarzenegger.Den gamle actionhelten var i Brussel for å diskutere lokalpolitikkens rolle i klimakampen. 200 ordførere fra 35 europeiske land sto på programmet for Californias tidligere guvernør.- Han har slåss på lerretet lenge, og han slåss i det virkelige liv også for verdens klimafremtid, sa EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso ved siden av den tidligere kroppsbyggeren og sjudobbelte vinneren av Mr. Olympia.- Jeg skal kjempe til siste slutt, lovet 65 år gamle Schwarzenegger og tok til orde for en miljøbevegelse som er både «hippere, friskere, mer moderne og mer sexy».

Nyheter
Næringsliv