KjøpLogg inn

SSB kutter etter budsjettbom

Statistisk sentralbyrås nye nettportal ble ti ganger dyrere enn ventet. Nå må SSB frigjøre ressurser.

Publisert 6. juni 2013 kl. 08.39
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
Forskningsleder Torbjørn Eika og adm.dir. Hans Henrik Scheel (t.h.) i SSB.

Statisitisk sentralbyrå (SSB) kutter antall konjunkturrapporter fra fire til tre i 2013.- Vi gjør dette for å frigjøre ressurser, sier forskningsdirektør Torbjørn Hægeland til DN.Av forskningsavdelings 90 årsverk, er omlag halvparten finansiert via statsoppdrag. Resten av oppdrag som er eksternt finansiert.Gjennom å kutte én konjunkturrapport og noen andre aktiviteter, frigjør SSB ressurser som kan brukes til de eksternt finansierte oppdragene.- Vi hadde for høy pengebruk i fjor. SSB.no belastet budsjettene våre, selvsagt. Det andre er at vi står overfor flytting til et annet bygg i Oslo hvor vi får økte husleier og noen engangsutgifter til flytting. Dette gir behov for en buffer, sier administrerende direktør i SSB, Hans Henrik Scheel, til DN.Prosjektet med ny nettportal skulle koste 12,6 millioner kroner, men SSB bommet grovt da arbeidet ble satt i gang. Sluttsummen endte på 125 millioner kroner.