KjøpLogg inn

Statsbygg krever romfolk fjernet fra Nordmarka

Statsbygg går nå til retten på nytt for å få en teltleir satt opp av romfolk ved Sognsvann i Oslo fjernet, slik de gjorde i fjor.

Publisert 4. juni 2013 kl. 06.07
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

- Vi fremmer ny begjæring om utkastelse, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Rygh i Statsbygg til Dagsavisen.Tiggerleiren ble fjernet med Oslo byfogds velsignelse sent på året i fjor, men nå har romfolk på nytt begynt å reise telt ved Sognsvann. Leiren består nå av rundt 15 telt.Statsbygg forsøkte nylig å få rettens tillatelse til å få leiren fjernet ved å bruke fjorårets rettsavgjørelse, og begrunnet dette blant annet med at teltleiren nå sannsynligvis er satt opp av de samme som ble kastet ut i fjor. Argumentasjonen holdt ikke for Namsfogden i Oslo som sa nei i en avgjørelse den 23. mai.- Vi går derfor til ny begjæring om utkastelse og har egentlig ikke noe valg. Vi er satt til å ta vare på skogen, og sikre at den kan være tilgjengelig til allment friluftsbruk. Dette er ikke et område hvor folk kan bo, det eksisterer intet system for håndtering av søppel, og det er ikke lov å tenne ild i marka, sier Njaa Rygh. (©NTB)