Stor interesse for kongefamiliens Se og Hør-klage

Interessen for behandlingen av kongefamiliens klage mot Se og Hør er så stor at Pressens Faglige Utvalg (PFU) har sett seg nødt til leie større lokaler.

Kong Harald. Foto: Scanpix
Politikk

Tirsdag skal kongefamiliens omfattende klage mot Se og Hør behandles i PFU. Medieinteressen for klagebehandlingen er så stor at PFU har sett seg nødt til å leie lokaler på et hotell i Oslo sentrum for å møte pågangen av pressefolk.Klagen er framsatt av Det kongelige hoff «i forståelse med kongefamilien» og omfattet opprinnelig oppslag i åtte numre av Se og Hør. Tre av sakene ble imidlertid avvist fordi de var foreldet.Kongefamilien mener Se og Hør gjentatte ganger har brutt god presseskikk når de har skrevet om familiens medlemmer. Kronprinsfamilien har blant annet klaget inn dekningen av deres private juleferie på øya St. Barts i Karibia julen 2011. Samlet viste Se og Hør 60 bilder av kronprinsfamilien i badetøy. Hoffet skriver i klagen at bildebrukens omfang og intimiteten i reportasjen ikke tar hensyn til kongefamiliens rett til privatliv. Også bilder som ble tatt av prins Sverre Magnus og Marius Borg i forbindelse med en privat bursdagsfest for kongeparet på Bygdøy kongsgård er klaget inn.Se og Hør skriver i sitt tilsvar at kongefamilien må regne med å bli fotografert når den oppholder seg på offentlige strender og i tilknytning til store arrangementer i kongefamiliens regi. (©NTB)

Nyheter
Politikk