Sudan mener den sørsudanske regjeringen støtter opprørere som opererer på deres side av grensen. Som svar har Bashir altså bestemt å stenge oljerørledningen fra søndag av.Han ga dessuten militærkasernene rundt om i landet ordre om å åpne søndag for å ta i mot folk som vil melde seg til tjeneste.Sør-Sudan avviser anklagene fra nabolandet i nord. Informasjonsminister Barnaba Marial Benjamin sa lørdag at de ikke har blitt informert om Bashirs beslutning.- Vi har blitt enige om at oljen skal strømme sa Benjamin.Oljen som produseres i Sør-Sudan og fraktes gjennom Sudan er en viktig inntektskilde for begge de to landene, som skilte lag i 2011. Men siden da har oljeproduksjonen for det meste vært stengt på grunn av uløste konflikter, og det er bare noen måneder siden partene ble enige om å åpne oljekranene igjen. (©NTB)