SV frir til velgerne i byene

SV håper velgerne i byene vil gi partiet et løft i høstens stortingsvalg. Fremskrittspartiet utropes på nytt til partiets hovedmotstander.

Audun Lysbakken - Foto: Scanpix
Politikk

- Mer enn noe annet sted vil vi i byene se de negative sidene ved Høyre og Frps politikk, sa SV-nestleder Bård Vegar Solhjell under SVs oppsummerende pressekonferanse på Tøyen i Oslo mandag.- Vi føler oss spesielt godt hjemme her, forklarte partileder Audun Lysbakken. Hele SVs partiledelse har bodd eller bor i nærheten av Tøyen, og bydelen spilte en hovedrolle da SV skrev under Munch-avtalen med det borgerlige byrådet.- Høyresiden styrer de fleste byene i Norge og bypolitikken preges av overdreven tro på markedet. Kjærligheten til bilen går foran kjærligheten til byen, sier Lysbakken.Ifølge SV er biler, boligspekulanter og kjøpesentre vinnerne i de norske byene. Partiet ønsker å endre dette bildet ved å satse kraftig på kollektivtrafikk, utmeisle en nasjonal boligplan med sosial profil og innføre egne «Tøyen-pakker» i andre norske byer.- Veivalget mellom SV og Frp er ekstra tydelig i byene. Valget står mellom å satse på kollektivtrafikk eller å drukne i kø og eksos. Det er også et valg om det skal være plass til alle typer mennesker i byene eller om bare de med best råd skal kunne leve gode liv i byene, sier Lysbakken. (©NTB)

Nyheter
Politikk