KjøpLogg inn

Syria advarer mot reiser til Tyrkia

De store demonstrasjonene i Tyrkia de siste dagene har fått utenriksdepartementet i det krigsherjede nabolandet Syria til å utstede et nytt reiseråd.

Publisert 2. juni 2013 kl. 18.23
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 70 ord
Ortakoy-moskeen i Istanbul, Tyrkia. Foto: Tyrkias turistkontor

I det nye reiserådet advares syriske statsborgere mot å reise til Tyrkia på grunn av en «forverret sikkerhetssituasjon» i landet.Et tusentall mennesker er blitt pågrepet og mange såret i demonstrasjonsbølgen i Tyrkia de siste dagene. Til sammenligning er minst 94.000 mennesker drept i borgerkrigen i Syria, ifølge tall fra eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.Hundretusener av syrere har flyktet over grensa til Tyrkia for å unnslippe kampene i hjemlandet. (©NTB)