KjøpLogg inn

Vitner sier at brokollaps ikke kom plutselig

Hovedentreprenøren Reinertsen hevder at brokollapsen i Trondheim kom helt plutselig. Men vitner sier at aktivitet rundt stillasene før kollapsen tydet på at noe var galt.

Publisert 1. juni 2013 kl. 08.55
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
Bro under bygging ved IKEA i Trondheim kollapset. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

Hovedentreprenøren Reinertsen hevder at brokollapsen i Trondheim kom helt plutselig. Men vitner sier at aktivitet rundt stillasene før kollapsen tydet på at noe var galt.En halv times tid før broen styrtet sammen, observerte ansatte i Reinertsen at det plutselig var stor aktivitet rundt stillasene, skriver Adresseavisen.Bakgrunnen for aktiviteten var trolig at man hadde iakttatt endringer på midtstillaset og at det kan ha vært i ferd med å bli skjevt.To ansatte, blant dem Kjell Magnar Olsen, den ene av de to som mistet livet i ulykken, kastet seg i en pickup med tilhenger, trolig for å hente ekstra materiale til å stive av og forsterke stillaset.Det er ikke klart om de mente at det var oppstått en situasjon som var så farlig at broen kunne kollapse.Kort etter kom de to tilbake, og Olsen gikk under broen og stillaset. Det er uklart om han gjorde det for å forsterke broen.