- 65-åring slipper tiltale i Sigrid-saken

Etter det NRK erfarer blir det ikke tatt ut tiltale mot den eldste av de to siktede etter drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Statsadvokat Nina Margoth Prebe. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix.
Politikk

Riksadvokatens avgjørelser blir kjent tirsdag klokka 12.Statsadvokat Nina Prebe skal klokka 12 offentliggjøre Riksadvokatens påtalemessige avgjørelser i drapssaken. Halvannen time før pressekonferansen erfarer NRK at det ikke tas ut tiltale mot en 65 år gammel mann fra Vestby. Han har vært på frifot etter at han ble løslatt fra varetekt i oktober i fjor.Også en 38 år gammel mann fra Ålesund er siktet for drapet på 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne. Han sitter varetektsfengslet.I forrige måned skrev Dagbladet at Oslo politidistrikt hadde sendt sin innstilling om det skal tas ut tiltale eller ikke mot en eller begge de siktede i saken. Politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt har ikke ønsket å si noe om hva politiet går inn for. Men politiet har flere ganger uttrykt at de mener 38-åringen handlet alene. Politiet har samtidig ikke utelukket at flere personer kan ha vært medhjelpere.Det var natt til 5. august i fjor at 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo. Hun ble 4. september samme år funnet død i et skogholt i Oppegård.Tidligere i år forelå en sakkyndigrapport i saken. Rapporten viste at det var uenighet blant de sakkyndige. To av dem mente 38-åringen er tilregnelig og kan straffes. Den tredje mente mannen er psykotisk og må behandles. (©NTB)

Nyheter
Politikk