Advarer Russland mot å beskytte Snowden

Det hvite hus advarer Moskva mot å gi varsleren Edward Snowden en "propagandaplattform".

Barack Obama - Foto: AP
Politikk

Snowden bekreftet fredag at han på nytt søker om asyl i Russland, og asylsøknaden var et tema da president Barack Obama fredag ringte sin russiske kollega Vladimir Putin.Foreløpig er det ikke offentliggjort flere detaljer om innholdet i samtalen. Men Det hvite hus' talsmann Jay Carney har advart Russland mot å gi Snowden «en propagandaplattform». Det vil være uforenlig med russiske myndigheters forsikringer om at de ikke vil at Snowden skader USAs interesser ytterligere, ifølge talsmannen.Snowden håper å få midlertidig beskyttelse av russiske myndigheter inntil det blir mulig for ham å reise til et av de søramerikanske landene som har tilbud ham politisk asyl.Uttalelser fra en av Vladimir Putins talsmenn fredag tyder på at russerne er innstilt på å ta hensyn til noen av USAs bekymringer. Talsmannen gjorde det klart at Snowden må «stanse alle aktiviteter som skader våre amerikanske partnere samt forholdt mellom USA og Russland» hvis han skal kunne bli værende i Russland. (©NTB)

Nyheter
Politikk