Aktivister brøt seg inn i atomkraftverk

Fransk politi har pågrepet 29 Greenpeace-aktivister som tidlig mandag morgen brøt seg inn i et atomkraftverk sør i Frankrike.

Frankrike - Foto: AP
Politikk

Aksjonen ble iverksatt ved 5-tiden og var rettet mot Areva-kraftverket i Tricastin, cirka 20 mil nord for Marseille.Miljøaktivistene hengte opp bannere der de advarte mot en atomkraftulykke og stilte spørsmål ved om president François Hollande kommer til å bli «katastrofens president».- Tricastin er ett av de farligste kraftverkene og ett av fem som bør stenges raskt, sier Isabelle Philippe, talskvinne for Greenpeace.Nesten fire timer etter innbruddet hadde politiet pågrepet 21 av aktivistene, og det skulle ta enda lengre tid før alle 29 var pågrepet ettersom flere hadde lenket seg fast inne i kraftverket. Blant aktivistene var både franskmenn, spanjoler, italienere og rumenere, opplyste innenriksdepartementet.- Det er et mediestunt, og det utgjør ingen fare, sa talsmann for innenriksdepartementet, Pierre-Henry Brandet, mandag formiddag.Greenpeace har de siste årene brutt seg inn i flere franske atomkraftverk for å skape oppmerksomhet om det de mener er manglende sikkerhet ved verkene.

Nyheter
Næringsliv