AUF avlyser samarbeid om ungdomsplattform

AUF-leder Eskil Pedersen avlyser et prosjekt for å samle de rødgrønne ungdomspartiene foran valget.

AUF leder Eskil Pedersen Foto: Scanpix Holm, Morten
Politikk

Arbeiderpartiets ungdomsparti mener det er viktigere å prioritere egen valgkamp.De rødgrønne ungdomspartiene lanserte ideen om felles ungdomsplattform før årets valgkamp i fjor sommer, men nå skrinlegges prosjektet etter at AUF har ombestemt seg, skriver Nationen.- I år er det viktigste for AUF å jobbe for egen oppslutning i valgkampen. Vi kommer ikke til å bruke tid på å lage et felles valgmanifest nå. Vi kommer heller til å gå sammen for å fremme ungdommens krav til regjeringen etter valget, sier Pedersen.Beslutningen møtes med skuffelse, men forståelse hos de andre ungdomspartiene.- At AUF ikke ønsker å lage ferdig den lovede rødgrønne ungdomsplattformen før valget mener vi i Senterungdommen er synd, fordi vi tror at vi kunne samlet oss om viktige ungdomspolitiske saker med en plattform. Men vi respekterer valget til AUF, sier Senterungdommens leder Sandra Borch.Leder i Sosialistisk Ungdom, Andreas Halse, er enig med Pedersen om at en felles rødgrønn ungdomsplattform er viktigst for å få gjennomslag for ungdomssaker i en rødgrønn regjering etter valget, ikke i selve valgkampen.- Vi har ikke prioritert tid og ressurser på å lage felles rødgrønn ungdomsplattform. Det viktigste for oss er å styrke SU og SVs posisjon fram mot valget, sier han.Valgforsker ved NTNU, Anders Todal Jenssen, mener at en av grunnene til å ikke prioritere en rødgrønn ungdomsplattform er at ungdomspolitikerne tviler på valgseier.- Det er klart at sannsynligheten for fortsatt rødgrønt flertall etter valget er veldig lav, sier Jenssen til Nationen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv