Beryktet narkokonge pågrepet i Mexico

Lederen for det beryktede Zeta-kartellet i Mexico, som regnes som en av landets største og mest voldelige narkobander, er pågrepet.

Miguel Angel Trevino Foto: REUTERS/Bernardo Montoya
Politikk

Miguel Angel Trevino ble pågrepet av spesialstyrker utenfor hjembyen Nuevo Laredo nær grensa til USA mandag morgen, bekrefter en regjeringstalsmann.Zeta-kartellet ble grunnlagt av tidligere soldater og regnes som en av Mexicos mektigste kriminelle organisasjoner. Medlemmene er fryktet for sin brutalitet og har hundrevis, om ikke tusenvis av liv på samvittigheten.Zeta var opprinnelig den væpnede grenen av Gulf-kartellet, men de to gruppene røk uklare for noen år tilbake og har siden utkjempet en blodig krig mot hverandre nord i Mexico.Amerikanske myndigheter har utlovet en dusør på 30 millioner kroner for opplysninger som kunne føre til pågripelse av den 40 år gamle Trevino, som går under kallenavnet Z-40.Trevinos forgjenger Heriberto Lazcano ble drept av mexicanske sikkerhetsstyrker i oktober i fjor. Bare timer senere stormet væpnede menn begravelsesbyrået og tok med seg liket av den drepte, som siden aldri kom til rette igjen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv