Cisco-sjef: - Det er ganske skremmende

Det kan av og til være litt skremmende å være kvinne i IT-sektoren, mener Padmasree Warrior.

Foto: Scanpix
Politikk

- Når kvinner mottar et kompliment sier de ofte at det er "mitt team" som gjorde jobben. Det mener Padmasree Warrior som er sjef for teknologi og strategi i it-selskapet Cisco, ifølge Forbes.com.- Hvis noen gir oss et kompliment, sier vi ikke takk. Vi sier: "Å, det var da ingen ting".I et intervju med magasinet understreker Warrior at sterke ledere bør dele anerkjennelsen, men advarer kvinner mot å alltid si fra seg æren for sitt gode arbeid. Og kvinner i næringslivet vet hun noe om. Den indiskfødte Cisco-sjefen er ansett som en av verdens mest inflytelsesrike kvinnelige næringslivsledere. Hun har hele 1,4 millioner følgere på Twitter. I tillegg ansees hun som en av de fremste stemmene for kvinner i teknologisektoren.Hun er åpen om at det kan være tøft å være kvinne i teknologimiljøet.- Det er ganske skremmende og veldig ensomt til tider. Når du drar på en teknologi- eller ingeniørkonferanse er det veldig få kvinner der. På samme tid er det en velsignelse at folk legger merke til deg. Folk husker deg som den eneste kvinnen i rommet som sa noe, eller den eneste kvinne i rommet som var ingeniør.Men i stedet for å se dette som et hinder, mener Warrior at teknologibransjen er en unik plattfor for kvinner.- Jeg oppfordrer alle kvinner til å bruke det til sin fordel, sier Warrior.Se et lengre intervju med Cisco-sjefen her:FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Næringsliv