Davidsen: Høyresiden vil ikke ha debatt

Fagforbundets valghefte stemples som skremselspropaganda av Høyre og Fremskrittspartiet. Forbundsleder Jan Davidsen kaller det ubehagelige sannheter.

Jan Davidsen. Foto: Scanpix
Politikk

- Høyre og Frp har altfor lenge kunnet sitte stille og håpe på at den politikken de faktisk står for skal forbigås i stillhet, sier Davidsen, som også sitter i Arbeiderpartiets sentralstyre.Den mektige LO-toppen tar et kraftig oppgjør med Høyres Bent Høie og Frps Robert Eriksson, som tidligere denne uka slo fast at Fagforbundet farer med «skremsler av verste sort».- Det er tydelig at høyresiden ikke ønsker en debatt om hvordan blå politikk fungerer. Da velger de heller å gå til angrep og kalle historiene for svartmaling og skremselspropaganda. Det blir for enkelt, sier Davidsen.UtfordringI et innlegg på Fagforbundets egne nettsider utfordrer han de to høyrepartiene til å komme med konkrete eksempler på feil og fortegnelser i valgheftet som er sendt til alle organisasjonens snaut 340.000 medlemmer.- Hittil har jeg kun sett påstander om skremsler og mulige feil i heftet, sier Davidsen.Valgbrosjyren «Når de blå styrer» er satt sammen av historier fra lokale tillitsvalgte og medlemmer i Fagforbundet.- Mange kommuner er styrt av de borgerlige partiene, og i flere av disse ser vi at det konkurranseutsettes og privatiseres. De første til å merke konsekvensene er medlemmene våre, fordi lønns-, pensjons- og arbeidsvilkår forverres. Dernest rammes innbyggerne fordi kvaliteten blir dårligere når tjenestene skal drives billigst mulig, sier LO-toppen.- SkremslerBrosjyren forteller blant annet at det høyredominerte byrådet i Oslo har satt eldreomsorg, renovasjon og parkvedlikehold ut på anbud. Det har ifølge Fagforbundet ført til mangel på sykehjemsplasser, dårligere velferdstilbud og en hovedstad der «søpla flyter».I Frp-styrte Austevoll forteller Fagforbundet om kommunalt ansatte som mistet pensjonsrettigheter ved overgang til privat ansettelse.- Men problemet ble rettet opp da fagforeningen påviste det, sa Frps arbeids- og sosialpolitiske talsmann Robert Eriksson til NTB tidligere i uka.Han mener Frp og Høyre blir framstilt på en panisk og uverdig måte i brosjyren, et syn som deles av Høyres nestleder Bent Høie:- Fagforbundet gir oss ikke engang anerkjennelse for at vi er tydeligere enn noen gang på at vi respekterer arbeidslivets organisasjoner. Vi har justert politikken i tråd med deres ønsker og er klare på at vi vil beholde fagforeningsfradraget på dagens nivå. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv