Foreslår å stenge London Heathrow

Londons ordfører, den konservative Boris Johnson, foreslår å stenge flyplassen London Heathrow, en av de travleste i verden.

Foto: Scanpix/AP
Politikk

I stedet vil han bygge en ny øst for den britiske hovedstaden.Johnson skisserte mandag tre forslag for å gjøre slutt på Storbritannias kroniske mangel på flykapasitet. En ny flyplass med fire rullebaner vil skape tusener av arbeidsplasser og sette London i stand til å konkurrere med rivaliserende sentre for flytrafikk, mener han.Han betegnet alle som tror det vil være rom for tilstrekkelig vekst på Heathrow, som usannferdige. Heathrow er en av de travleste flyplassene i verden, men har bare to rullebaner. Flyplassen utnytter i gjennomsnitt 98,5 prosent av sin kapasitet.Blant de tre stedene Johnson ser for seg som mulige, er en kunstig øy i Themsen, populært kalt Boris Island etter ham selv. De to andre mulighetene han ser er å utvide Stansted flyplass nordøst for London, eller å bygge en flyplass på Isle of Grain i Kent.Ordføreren ser for seg at det kan bygges opp til 100.000 boliger på Heathrow-området når flyplassvirksomheten er avviklet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv