Frp vil ikke støtte Høyres kollektivløfte

Bård Hoksrud (Frp) mener Erna Solberg (H) ikke har satt av nok penger i sitt forslag til NTP til å ta halve regningen for kollektivløsninger i de største byene, og han nekter å la bilistene ta støyten.

Bård Hoksrud - Foto: Scanpix
Politikk

Solberg startet lørdag valgkampen med å love 50 prosent statlig støtte til kollektivløsninger av nasjonal betydning.- Høyre har ikke penger til det de lover. Deres forslag til Nasjonal transportplan (NTP) viser at de ikke prioriterer kollektivtrafikk. De ti neste årene har Høyre totalt 15,1 milliarder kroner for hele perioden. Disse pengene rekker ikke langt, mener Hoksrud.Av prosjekter som Høyre vil gi 50 prosent statlig støtte, er bybane i Stavanger-regionen, Fornebubanen til Bærum, T-banetunnel i Oslo, videre utbygging av bybanen i Bergen og kollektivløsninger i Trondheim. Dette ble også foreslått i Høyres alternativ til Nasjonal transportplan, som ble presentert i april.- Og hvem skal betale de resterende 50 prosentene? For meg og Frp er det uaktuelt å støtte opp om et forslag som sender mer enn halvparten av regningen for viktig kollektivsatsing i fanget på bilistene, som må betale denne regningen gjennom bompenger, hvor store deler av pengene verken vil komme bilistene eller kollektivreisende til glede fordi bompengeinnkreving er svært dyrt og mye av pengene blir borte på veien, sier Hoksrud til NTB. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv