Gir 16 milliarder for luksusgensere

Louis Vuitton kjøper italiensk familieluksus.

Foto: Ap/Scanpix
Politikk

Louis Vuitton (LVMH) tar nok en jafs av luksusmarkedet og gir 2,7 milliarder euro, eller omlag 16 milliarder norske kroner for 80 prosent av aksjene til den italienske kleskjeden Loro Piana SpA. Det melder Bloomberg.com.Den familiestyrte kjeden produserer og selger tøy av tekstiler med høy kvalitet.- Dette bør sees som en veldig positiv og opportunistisk handel for LVMH, sier Thomas Chauvet, en analytiker ved Citigroup i London, som anbefaler kjøp av aksjen til Bloomberg.Transaksjonen som først må godtas av konkurransemyndigheter, men aksjen hadde likevel steget 1,9 prosent til 131.15 euro klokken halve elleve i Paris, 9. juli.LVMH sier at de ser et betydelig vekstpotensiale i å bringe flere produkter til den nykjøpte kjeden, som lær og tilbehør. Loro Piana familien har handlet i ull, cashmere og andre tekstiler siden begynnelsen av det 19. århundret.Luksuskjeden blir LVMHs største oppkjøp siden Bulgari SpA i 2011.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Næringsliv