Hevder å ha stanset rakettutstyr på vei til Nord-Korea

Panama har tatt beslag i et nordkoreansk skip som ifølge president Ricardo Mertinelli hadde avansert raketteknologi fra Cuba i lasten.

Militæret i Sør-Korea i høy beredskap før et mulig nord-koreansk angrep. AP Photo
Politikk

Skipet ble stanset og gjennomsøkt da det var på vei gjennom Panama-kanalen, angivelig på mistanke om at det hadde narkotika i lasten.- Vi hadde mistanke om at dette skipet, som kom fra Cuba og skulle til Nord-Korea, hadde narkotika om bord. Vi tok det derfor til havn for å gjennomsøke det, sier Martinelli til Radio Panama.- Da vi begynte å losse sukkerlasten, fant vi konteinere som trolig inneholder avansert rakettutstyr. Det er ikke tillatt, sier han.- Kapteinen forsøkte å begå selvmord og mannskapet gjorde opprør da politiet rykket inn. Vi har derfor tatt beslag i skipet for å kunne gjennomføre ytterligere undersøkelser, sier Martinelli.Cuba er sammen med Kina en av Nord-Koreas få allierte. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv