Hovedflyplassen ønsker flere mellomlandinger

Mellomlandinger står for en fjerdedel av inntektene til Oslo lufthavn. Nå ønsker hovedflyplassen enda flere lukrative transferfly.

Gardermoen. Foto: OSL CC
Politikk

Overskuddet ved landets suverent mest innbringende flyplass var på 1,4 milliarder kroner i fjor, og en firedel av dette kommer altså fra passasjerer som skal videre til andre flyplasser, skriver Nationen.- Hvis vi kan øke transfertrafikken, kan vi også øke inntektene våre, sier pressesjef Vegar Gystad ved Oslo lufthavn.Han understreker at flyplassen er helt avhengig av alle de andre flyplassene i landet for å få inn de innbringende transferkronene.Eksperter regner med at en flyplass trenger mellom 1 og 1,5 millioner passasjerer årlig for å gå i balanse, og i Norge er det ingen lufthavner med passasjerer under 1 million som leverer overskudd hvert år, sier pressesjef Sindre Ånonsen i Avinor.Sammensetningen av passasjerer påvirker lønnsomheten, og ifølge Ånonsen er det forretningsreiser og utenlandsreiser som gir flyplassene best økonomi.Bare sju av Avinors 46 flyplasser hadde overskudd i 2012. Overskuddet går til å finansiere driften av småflyplassene som går i minus. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv