Løfter om valg etter skyting i Egypt

Egypts midlertidige president har lagt fram en tidsplan for nye valg i landet.

Tahrirplassen i Kairo.
Politikk

Tirsdag ventes nye protester etter at over 50 mennesker ble drept i hovedstaden Kairo.Valg på ny nasjonalforsamling vil trolig kunne holdes tidligst i starten av februar 2014, heter det i dekretet fra president Adli Mansours kontor sent mandag kveld. Overgangsregjeringen lover videre at en dato for nytt presidentvalg vil bli satt så snart den nye nasjonalforsamlingen møtesOvergangsregimet setter en tidsramme på fire og en halv måneder for arbeidet med de konstitusjonelle endringene. Egypts grunnlov, som trådte i kraft i desember i fjor, ble opphevet da hæren forrige uke fjernet den folkevalgte presidenten Mohamed Mursi fra makten etter massive folkelige protester.Samtidig krever FN en gransking av drapene på 51 mennesker under et angrep på en demonstrasjon utenfor Republikanergardens hovedkvarter i Kairo mandag morgen. Ofrene var hovedsakelig islamister som støtter Mursi, og blant dem var også kvinner og barn, ifølge egyptiske helsemyndigheter. Også to politimenn og en soldat ble drept i sammenstøtene, ifølge innenriksdepartementet og hæren. I tillegg skal over 400 personer ha blitt såret.Egypts militære anklager «terrorister» for å stå bak skytingen. Vitner, blant dem tilhengere av Brorskapet, har fortalt at mens sikkerhetsstyrker på stedet kun avfyrte varselsskudd og tåregass, utførte «bøller» ikledd sivile klær drapene. Brorskapet har oppfordret sine tilhengere til å stille mannsterkt opp til nye protester tirsdag. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv