- Lysbakken ryker ut av det nye Stortinget

Ny rapport viser at SV-duoen Hallgeir Langeland og Audun Lysbakken er ferdig på Stortinget til høsten. Treffsikkerheten skal være på 90 prosent.

Audun Lysbakken - Foto: Scanpix
Politikk

Etter valget vil Stortingets representanter få et langt høyere utdannelsesnivå, skriver DN, og viser til et av hovedfunnene i rapporten "Det nye Stortinget" fra den liberale tankesmien Civita.Civita bruker snittet av de siste meningsmålingene for å spå hvilke kandidater som trolig velges inn.Andelen representanter med høy utdannelse vil stige fra 72 til 83 prosent. Civita-rådgiver Eirik Løkke hevder overfor avisen at spådommene er solide.- Forutsatt at det ikke kommer et politisk jordskjelv, regner vi med at over 90 prosent av navnene på listen havner på Stortinget, sier han.- Lysbakken ryker ut Slår beregningene til, vil SVs profilerte duo Hallgeir Langeland og Audun Lysbakken ifølge DN ryke ut.SP-duoen Per Olaf Lundteigen og statråd Trygve Slagsvold Vedum er også i fare.Valgforsker og NTNU-professor Anders Todal Jenssen minner avisen om at små utslag kan gi stor gevinst i form av utjevningsmandater, slik at spådommer på personnivå ofte er usikre.- At vi har fire partier rundt sperregrensen gjør at usikkerheten av slike fremskrivinger kan bli ganske stor, sier han.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Politikk