Mangelfull styring med forskningsmidler

Helse Bergen og Universitetet i Bergen har manglet kontroll med flere hundre millioner i forskningsmidler, viser en granskningsrapport.

Forsker i arbeid - Foto: AP
Politikk

Nå har Helse Bergen har satt i gang full opprydding etter granskingsrapporten om selskapet Innovest AS, skriver Bergens Tidende.Rapporten avslører at enkeltforskere har hatt for vide fullmakter og at noen forskere har fått dobbel lønn. Stikkprøver har også avslørt tvilsom pengebruk i selskapet.Innovest AS ble opprettet i 1997 for å administrere medisinsk forskning. Det er forskere ved Universitetet i Bergen (UiB) og Helse Bergen som bruker selskapet til å holde orden på forskningsprosjekter de er involvert i.- Det har vært dårlig kontroll med hva pengene har gått til, sier økonomi- og finansdirektør Eivind Hansen i Helse Bergen. Han er også styreleder i Innovest og lover nå å rydde opp.Da granskingsrapporten ble lagt fram, valgte styret å si opp Innovests daglige leder. Han har varslet at han ikke godtar oppsigelsen og vil gå til søksmål. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv