Mot rekordår for beslaglagt fisk i nord

Tollregion Nord-Norge har beslaglagt mer fisk fra turister til nå i år enn i hele fjor.

Foto: Scanpix
Politikk

Så langt i år har tollvesenet i Troms og Finnmark beslaglagt cirka 3.300 kilo fisk, mot 2.958 kilo i hele fjor, melder NRK.- Dessverre ser det ut til at vi kommer til å beslaglegge langt mer enn toppåret 2009 hvor vi tok 4.157 kilo fiskefilet. Jeg er også sikker på at vi bare ser toppen av isfjellet, sier regiondirektør Atle Joakimsen.I mai gjorde tollerne åtte beslag på kort tid ved grenseovergangene i Troms og Finnmark. Samtidig gjorde tollerne på Bjørnfjell tollsted i Nordland rekordbeslag da de tilfeldig stoppet en bil fra Polen med 500 kilo fiskefilet.- Vi ser svært alvorlig på dette. I utgangspunktet kan en turist ha med seg 15 kilo fiskefilet og en troféfisk som kan være så stor som helst. Det burde være nok fordi 15 kilo filet gir rundt 60 middager. Vi antar at dette kan være økonomisk motivert, sier Joakimsen.Det er dyrt for de turistene som blir tatt for smugling. En polakk hadde 352 kilo fisk for mye da han ville over en grenseovergang i nord. Det kostet ham 25.000 kroner i bot. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv