NRK-skip gikk på grunn - får seile videre

NRK-skipet MS Sjøkurs får seile videre etter at skipet natt til fredag gikk på et undervannsskjær mellom Brønnøysund og Træna.

Sjøkurs, tidligere Ragnvald Jarl. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix.
Politikk

- Fartøyet er nå klarert og sjødyktig. Det vil seile videre som planlagt, sier Rune Teisrud, direktør for stiftelsen som eier MS Sjøkurs, til NRK.Det var litt over klokka halv tre natt til fredag skipet traff grunna. Mannskapet undersøkte båten innvendig før de valgte å fortsette ferden mot Træna, der dykkere sjekket skroget utvendig.- De har hatt en lettere grunnberøring og sluppet fra det med skraper i lakken. De har vært veldig heldige, sier Ben David Leonardsen, skipper på redningsskøyta Ruth Opsahl.- Nattens hendelser var et uhell grunnet strøm i området som var uberegnelig. Men da det først skjedde, ble det taklet etter boka, sier Teisrud.Representanter fra Sjøfartsdirektoratet inspiserte skipet før det satte kursen mot Henningsvær i Lofoten der Sommeråpent sendes lørdag. (©NTB)

Nyheter
Politikk