Ny bok fra J.K. Rowling - under pseudonym

Suksessforfatteren J.K. Rowling har gitt ut en krimroman under det mannlige pseudonymet Robert Galbraith, skriver Sunday Times.

J.K. Rowling - Foto - Scanpix
Politikk

Boka «The Cuckoo's Calling», ble gitt ut i april og ble rost av kritikere og krimlesere.Men avisen The Sunday Times bestemte seg for å undersøke hvordan det var mulig å skrive en så utrolig god debutroman.Da fant de ut at det var selveste Harry Potter-forfatter J.K. Rowling som skjulte seg bak det mannlige pseudonymet.- Jeg hadde håpet på å holde på hemmeligheten litt lenger fordi det var en befriende opplevelse å være Robert Galbraith, sier forfatteren selv.Hun sier at det har vært vidunderlig å kunne gi ut bok uten overdrevne forventninger.Hun sier også at det har vært en nytelse å få tilbakemeldinger fra utgivere og lesere under et annet navn.Etter Harry Potter-serien ga Rowling først ut boka «The Casual Vacancy», men denne ble ikke så godt mottatt av kritikerne. (©NTB)

Nyheter
Kultur