Ny statsminister utpekt i Egypt

Tidligere finansminister Hazem El-Beblawi blir ny statsminister i Egypt, ifølge en uttalelse fra presidentens kontor.

Tahrirplassen i Kairo.
Politikk

El-Beblawi er utdannet økonom og regnes som en liberal politiker. Professoren var finansminister i Egypt fra juli til november i 2011.Egypts overgangspresident Adli Mansour har også utnevnt Mohamed ElBaradei til visepresident med ansvar for utenrikspolitikk. Den tidligere lederen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) er en sentral lederskikkelse i den liberale opposisjonen.Det islamistiske Nour-partiets leder sier at de ikke vil protestere mot utnevnelsen av El-Beblawi. Nour-partiet er Egypts nest største islamistiske gruppe etter Det muslimske brorskap og tilhører den konservative salafistbevegelsen.Partiet har ikke bestemt seg for hvordan det stiller seg til utnevnelsen av ElBaradei som visepresident. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv