Ny streik i Hellas

Ny generalstreik i Hellas i dag vil ramme offentlig transport og flytransporten.

Hellas - Foto: AP
Politikk

Hellas blir tirsdag lammet av en ny generalstreik mot tiltak myndighetene setter inn for å fortsette å kunne ta opp lån fra EU og Verdensbanken (IMF).Fagbevegelsen har varslet én dags nasjonal mobilisering mot et nytt reformforslag som innebærer nye reformer.Streiken vil ramme offentlig transport, helsetjenester og flygninger. Senere tirsdag er det varslet store demonstrasjoner i Thessaloniki og Aten.Reformforslaget innebærer at offentlig ansatte, blant annet lærere, skoleansatte og politifolk, i en periode på åtte måneder vil få 75 prosent lønn.Mot slutten av denne perioden må de godta en omplassering til en annen stilling, eller miste jobben. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv