Oppfordret til å drepe politi - saksøker staten

Bloggeren Eivind Berge, som i juni i fjor oppfordret til å ta livet av politifolk, reiser søksmål mot staten etter å ha fått avslag på sitt krav om erstatning.

Foto: Magnus Aamo Holte / NTB scanpix.
Politikk

I forbindelse med sitt blogginnlegg ble Berge pågrepet og varetektsfengslet, men i desember i fjor ble saken mot ham henlagt av Riksadvokaten.Berge søkte Statens sivilrettsforvaltning om erstatning for de 22 dagene han satt varetektsfengslet, men kravet er avslått, noe som får Berge til å ta saken til retten, skriver Bergens Tidende.- Ifølge min advokat er vedtaket helt feil, og uten dekning i loven. Jeg går derfor til søksmål mot staten for å få erstatning og oppreisning. Stevningen er sendt til Bergen tingrett, sier Berge.Statens sivilrettsforvaltning avslo kravene fordi de mener inngrepene og merbelastningen Berge ble utsatt ved varetektsfengslingen og pågripelsen, ikke var mer enn han måtte regne med ved sine handlinger.Bloggeren, som kaller seg for antifeminist, angrer ikke på at han oppfordret til drap på politifolk og viser til at saken hans endte i Høyesteretts ankeutvalg som kom til at bloggytringene fremsatt på internett ikke var ulovlige. (©NTB)

Nyheter
Politikk