Prisene her hjemme faller

Konsumprisindeksen i Norge var ned fra mai til juni. Kjerneinflasjonen (KPI-JAE) var imidlertid opp som ventet.

Skuffet norsk tilskuer - Foto: Scanpix
Politikk

Konsumprisindeksen (KPI) i Norge falt med 0,4 prosent på månedsbasis fra mai til juni, opplyser Statistisk Sentralbyrå.Prisene falt hovedsakelig på grunn av lavere priser på flyreiser og elektrisitet.Transportkostnadene var ned med 0,7 prosent, mens posten bolig, lys og brensel sank med 0,4 prosent.Matvarer og alkoholfrie drikkevarer steg på sin side med 0,2 prosent, mens prisene på klær og skotøy falt med 1,4 prosent.På årsbasis var konsumprisindeksen opp 2,1 prosent.Kjerneinflasjonen Konsumprisindeksen korrigert for avgiftsendringer og energivarer, eller kjerneinfalsjonen (KPI-JAE), steg med 1,4 prosent på årsbasis i juni.Det var i tråd med forventningene. Ifølge TDN Finans hadde analytikerne på forhånd spådd en oppgang på 1,4 prosent.Mer om KPI herProdusentprisene falt Produsentprisindeksen (PPI) falt svakt fra mai til juni, med 0,1 prosent.Størst prisfall var det i kraftforsyningen, som var ned 4,8 prosent. Utvinning og utvinningstjenester steg på sin side med 0,5 prosent.Over året økte PPI med 1,7 prosent.Mer om PPI her Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv