Rekordmange har fått visum til Norge

Rekordmange har fått utstedt visum til Norge så langt i år, ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI). Visumordningen gjelder borgere fra utenfor Schengen-området.

Frode Forfang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Politikk

Hittil i år har Norge mottatt 102.183 visumsøknader, mens det ved samme periode i fjor kun var 83.640 søkere.Så langt i år er 88.577 av søknadene innvilget. De fleste av visumsøkerne er enten turister, vil dra til Norge å besøke familie og venner eller på grunn av forretninger.- Vi ser en generell økning fra alle landene vi vanligvis får mange visumsøkere fra, men økningen er størst fra Russland og Kina. De aller fleste av dem blir innvilget, sier direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet.Det er borgere fra land utenfor Schengen som må søke om besøksvisum for å komme til Norge. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv