Risikerer trailer - nå får overvektige egen sykebil

Ambulansetjenesten i Oslo tar nå i bruk en spesialbygd ambulanse som kan hjelpe de tyngste pasientene som ikke får plass i vanlige sykebiler.

Foto: Scanpix
Politikk

Vanlige ambulanser er rustet for å frakte pasienter opp til 250 kilo. Men det er ikke alltid nok, så nå har ambulansetjenesten i Oslo gått til innkjøp av en spesialbygd ambulanse som er rustet til å ta imot langt tyngre pasienter, skriver VG.- Vi har gått til anskaffelse av en ny intensivambulanse, som har båre og løftelem bak beregnet på pasienter opp til 400 kilo, sier Ronald Rolfsen, rådgiver for ambulansesjefen ved ambulansetjenesten i Oslo og Akershus.Ambulansen, som er den første av sitt slag i Norge, vil også brukes til transport av intensivpasienter, og har en anslått prislapp på 2,5-3 millioner kroner fullt utstyrt. Det er om lag det dobbelte av en vanlig ambulanse. Rolfsen sier dette både handler om de ansattes ve og vel, og verdigheten for dem som skal hjelpes.- De skal få profesjonell hjelp og respekt, sier Rolfsen.Leder for Landsforeningen for overvektige, Jørgen Foss, er svært glad for at Oslo endelig får sin første spesialtilpassede ambulanse, men mener den burde ha kommet for lenge siden.- Det er uverdig å måtte risikere å bli hentet i en trailer. Det er rett og slett flaut at det må praktiseres. Vi trenger denne type ambulanse tilgjengelig i hele landet, sier Foss. (©NTB)

Nyheter
Politikk