Skuffet over at Kina ikke utleverte Snowden

Myndighetene i USA har gitt Kina beskjed om at de er svært skuffet over at kineserne ikke utleverte varsleren Edward Snowden da han befant seg i Hongkong.

Barack Obama - Foto: AP
Politikk

- Vi var svært skuffet over hvordan myndighetene i Beijing og Hongkong behandlet Snowden-saken, sa statssekretær Bill Burns i det amerikanske utenriksdepartementet torsdag.Han uttalte seg på en felles pressekonferanse sammen med statsråd Yang Jiechi, som spiller en viktig rolle i utformingen av Kinas utenrikspolitikk. De to har deltatt på et to dager langt amerikansk-kinesisk møte i Washington.Yang hadde imidlertid et ganske annet syn på Snowden-saken enn statssekretær Burns.- Myndighetene i Hongkong behandlet Snowden-saken i henhold til loven og kan ikke bebreides for det, sa Yang.Snowden jobbet tidligere for den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA og har offentliggjort opplysninger om NSAs omfattende overvåking av internett og amerikanske mobilbrukere.Venezuela har tilbudt Snowden asyl, men det antas at 30-åringen fortsatt befinner seg i transittsonen på en flyplass i Moskva. Da amerikanerens første avsløringer ble kjent, befant han seg i den delvis selvstyrte kinesiske byen Hongkong. (©NTB)

Nyheter
Politikk