Skulle svømme Den engelske kanal - omkom

En 34 år gammel britisk kvinne omkom da hun søndag forsøkte å svømme over Den engelske kanal fra Dover til Calais.

(AP Photo/Sarah Charette)
Politikk

Ifølge den franske avisen La Voix du Nord ble den franske redningstjenesten tilkalt av kvinnens følgebåt, som ba om en hjertestarter.Et fransk redningshelikopteret hentet opp svømmeren, som ble erklært død ved ankomst sykehuset i Boulogne-sur-Mer.Briten Matthew Webb ble i 1875 den første til å svømme over Den engelske kanal fra England til Frankrike, noe han brukte 21 timer og 45 minutter på.Den argentinske maratonsvømmeren Enrique Tirabocchi var den første som svømte over kanalen motsatt vei, noe han brukte 16 timer og 33 minutter på i 1923.Rekorden ble satt i 2012 da australieren Trent Grimsey brukte 6 timer og 55 minutter på å krysse kanalen, mens tsjekkiske Yvetta Hlavá?ová har kvinnerekorden på 7.25 som ble satt i 2006. (©NTB)

Nyheter
Politikk