Stadig flere er positive til innvandrere

De siste ti årene har nordmenn blitt langt mer positive til innvandrere, viser tall fra SSB og Respons. Frp-topp nekter å tro det.

Christian Tybring-Gjedde (Frp). Foto: Scanpix
Politikk

Ifølge SSB mener nå 73 prosent av befolkningen at innvandrere bidrar til berikelse av norsk kultur. Det er en økning fra 2002 da 63 prosent mente det samme, skriver Vårt Land.Videre viser tallene at åtte av ti mener innvandrere gjør en nyttig innsats i arbeidslivet. For ti år siden svarte 66 prosent det samme. 33 prosent mener innvandrere er en kilde til utrygghet i samfunnet. Det er en nedgang fra 45 prosent i 2002.SSB-tallene viser at 32 prosent av Norges befolkning mener innvandrere flest misbruker landets sosiale velferdsordninger. I 2002 mente 41 prosent det samme. Fire av ti nordmenn mente i 2002 at det ville vært ubehagelig dersom de hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer. Nå mener hver fjerde nordmann det samme.Samtidig viser en ny undersøkelse som Respons har utført på oppdrag for Bergen kommune at 96 prosent av bergenserne er positive eller nøytrale til å ha innvandrere i nabolaget. Åtte av ti bergensere mener innvandrere er en berikelse for samfunnet.Tror ikke på talleneFrps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde fester liten tiltro til SSB-undersøkelsen. Han fester heller ikke lit til undersøkelsen fra det borgerlige byrådet i Bergen.- Jeg tror ikke på dette i det hele tatt. Det er bare å se på hva som skjer i Oslo, der alle flytter vekk fra innvandrerne. Det er ikke noen tvil om at innvandringspolitikken drives mot folkets vilje, sier Tybring-Gjedde til avisen.Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) mener på sin side at SSB-tallene er oppmuntrende.- Det inntrykket som skapes i mediene er langt mer negativt enn fakta gir grunnlag for: Det er noen høylytte, intolerante mennesker som får lov til å dominere mediebildet og tegne negative bilder av innvandrere, sier statsråden. (©NTB)

Nyheter
Politikk