Tysklands eurokritikere vil inn i Forbundsdagen

Det eurokritiske, tyske partiet Alternative für Deutschland (AfD) stiller liste i alle de 16 tyske delstatene ved valget på ny Forbundsdag 22. september.

Angela Merkel - Foto: AP
Politikk

Partiets grunnlegger og talsmann Bernd Lucke sa under en presentasjon av partiets valgprogram i Berlin mandag at han hadde stor tro på at AfD ville bli representert i den tyske nasjonalforsamlingen.AfD kommer i flere meningsmålinger i nærheten av den tyske sperregrensen på 5 prosent. Men ifølge Lucke er det fortsatt mange som ikke kjenner til partiet. Derfor vil man satse alt på å bli bedre kjent blant velgerne.Partiet ble stiftet i februar. Ved siden av hovedformålet, å gå ut av eurosonen og gjeninnføre den tyske mark som valuta, er reform av tysk energipolitikk en stor sak. Partiet vil også ha en kritisk gransking av tysk militær innsats i utlandet. Men partiet støtter NATO-medlemskapet.Tyske valgforskere mener partiet preges av internt kaos og er truet av intern uenighet.

Nyheter
Næringsliv