- Åpner igjen for rentekutt i september

Nordea Markets er fortsatt overbevist om at rentebanen skal opp. Det er ikke DNB Markets.

Øystein Olsen - Foto: Scanpix
Politikk

Skuffende BNP-tall for Fastlands-Norge i 2. kvartal sender kronen kraftig ned onsdag.DNB Markets påpeker at veksten i fastlands-BNP var langt svakere enn Norges Banks anslag fra Pengepolitisk rapport i juni.- I rentebanen fra Norges Bank fra juni var sannsynligheten 50 prosent for et rentekutt i september.- Flere nøkkeltall har den siste tiden trukket i retning av uendret rente fremover, men dette tallet åpner igjen for et kutt i september, skriver meglerhusets Magne Østnor i en kommentar.- Rentebanen skal opp Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets innser også at BNP-veksten er svakere enn ventet, men at den uansett ikke vil motvirke sterk inflasjon.- Tallet var svakere enn vi hadde ventet. Men vi er fortsatt overbeviste om at rentebanen vil bli justert opp hvis august-inflasjonen, som vi venter, holder seg på oppsiden av Norges Banks syn, skriver han i en kommentar.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv